INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES TALPFELMÉRÉS Tavaszi fáradtság

 

Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni és üdén, frissen belépni a tavasz körforgásába.  Tavasszal ólmos fáradtság, meglassultság vesz rajtunk erőt, a természet nyílását melankolikus nyugalommal vesszük tudomásul, és szeretnénk mindezt a paplan alól végignézni.
A tavaszi fáradtság minden bizonnyal a hosszú téli hónapok hatásának köszönhető, felfogható hiánybetegségnek is. Okolhatjuk a napsütéses órák számának csökkenését, a hőmérséklet alacsony voltát, a testmozgás hiányát, táplálkozásunk megváltozását, mely hatások szervezetünk tartalékainak kimerülését okozzák.
Ahogy közeledik a tél, úgy csökken a napsütés mennyisége: a napsugarak ereje és a nappali természetes fény mennyisége. Ez kedélyállapotunk romlását (és a D-vitamin hiányát) okozza, mely megfelelő kompenzációk hiányában tavasszal igen nehezen száműzhető.

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen?

Tartózkodjunk sokat szabad levegőn, sétáljunk nagyokat. Ne feledkezzünk meg a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozásról! Válasszunk vitaminban gazdag ételeket. Adagoljunk finoman, fokozatosan szervezetünknek vitaminokat, miután átestünk egy alapos méregtelenítésen. A tavasz közeledtével érdemes tisztítókúrát vagy egy rövid böjtöt beiktatni, ám ezek alkalmazása előtt mindenképpen kérjük ki orvosunk tanácsát, mivel egy rosszul megválasztott tisztítókúra vagy egy idejében nem felfedezett betegség jelenléte nagy károkat okozhat egészségünkben.

Gyógyszertárunkban számos vitaminkészítmény közül választhat. Kérje gyógyszerészünk tanácsát!

 

Védekezzünk a kullancs ellen!


A kullancs terjesztette betegségek kellő körültekintéssel elkerülhetők: a vírusos agyvelőgyulladás (kullancsencephalitis) a minden évszakban kérhető védőoltással megelőzhető, a többi betegség pedig jól gyógyítható antibiotikummal. Általában május végén és június elején nő meg a természetes és természetközeli élőhelyeken előforduló kullancsok száma. A hazai kullancsok jelenlegi ismereteink szerint kilencféle betegséget terjeszthetnek, amelyek közül csak egyet okoz vírus, a többiért baktériumok a felelősek. A védekezés lehetőségei: a kullancscsípés elkerülése, a bőrbe fúródott kullancs eltávolítása és a védőoltás.
Fontos, hogy védekezzünk a kullancsok ellen! Bővebb információkért keresse fel ezt az  oldalt.
Gyógyszertárunkban beszerezheti az agyvelőgyulladás elleni vakcinát, illetve a kullancsok távoltartására szolgáló készítményeket. Beszerezhetőek továbbá, a kullancs kiszedésére leginkább alkalmas csipeszek is. Itt megtekintheti, hogy a legbiztonságosabb a kullancsot eltávolítani.

Napozás

Ma már szerencsére egyre többen gondolnak arra, hogy a tűző napon szerzett barnaságnak ára van, amit esetleg idős korban kell megfizetni. A napozásnak ugyanis a szervezetre kifejtett pozitív (hangulatjavító, D-vitamin szintézist elősegítő, vérkeringést, immunrendszert serkentő, stb.) hatásán kívül káros következményeivel is számolnunk kell. Mégsem kell azonban, sőt nem is szabad a napfürdőzés öröméről teljesen lemondani.Napozzunk, de óvatosan, betartva a napozás aranyszabályait.
Ezen az oldalon a biztonságos napozáshoz kap kellő segítséget.
Gyógyszertárunkban pedig, a kellő védelmet nyújtó napozószerek nagy választékából válogathat.