Krónikus betegségekcukorbetegség

A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. A betegség oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége vagy mindkettő.A cukorbetegség ma még nem gyógyítható betegség. A kezelés élethosszig tart, a vércukor megfelelő szinten tartásával a beteg életkilátásait meghatározó szövődmények megelőzését jelenti. Az egyre korszerűbb tabletták, inzulinok és adagolási módszerek térhódításával a betegek kezelése és így együttműködési készsége jelentősen javult, mely egyre javuló életkilátásokat is von maga után.

A Diabion kapszula speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, amely a cukorbetegség (diabetes mellitus) kísérőbetegségei és következményei esetén az étrend kiegészítésére szolgál. Hatóanyagainak köszönhetően a Diabion alkalmazása hozzájárulhat a diabetes egyes szövődményeinek és az oxidatív stressz kockázatának csökkentéséhez.

 

A betegségről minden tudnivalót  a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége honlapján olvashat.

 

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás (hipertónia) elterjedt krónikusbetegség, jelentős kockázati tényező több betegség kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés is károsodást okozhat a szervezetben, főleg ha egyéb érrendszeri kockázati tényezőkkel párosul.

A hipertónia legáltalánosabb szövődményei

  • a koszorúér-betegség (szívinfarktusveszély);
  • a szívelégtelenség;
  • a különféle agyi szövődmények (pl. agyvérzés), amelynek következménye lehet a lebénulás, beszédzavar, gondolkodási képtelenség;
  • a veseelégtelenség;
  • az érszűkület (ha cukorbetegséggel, dohányzással, magas vérzsírszinttel társul).

A magasvérnyomás olyan állapot, amit rendszeresen, az élet végéig folyamatosan kezelni kell. Az életmódváltás nagyban hozzájárul a magasvérnyomás megelőzéséhez vagy karbantartásához akkor is, ha Ön már vérnyomáscsökkentőket szed.

Hogy vérnyomását megfelelően karbantartsa, érdemes változtatnia életvitelén, szokásain. Ezzel megelőzheti a betegség és szövődményeinek kialakulását, de kialakult magasvérnyomás esetén is nagy mértékben segítheti a gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

1. Táplálkozzon egészségesen!
Fogyasszon sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Egyen kevesebb telített zsírt tartalmazó ételt.
2. Tartsa meg az optimális súlyát! 
Ha Ön el van hízva, akár már 5 kg leadása is jelentősen csökkentheti vérnyomását.
3. Mozogjon sokat! 
A rendszeres mozgás hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez és az ideális testsúly megtartásához. Napi legalább 30 perc mozgást próbáljon beiktatni a mindennapi tevékenységeibe.
4. Korlátozza az alkoholfogyasztást!
A napi alkoholfogyasztása ne haladja meg a fél liter sört, vagy 2 dl bort, vagy fél dl röviditalt, különösen akkor, ha Ön nő. 
5. Ne dohányozzon! 
A dohányban található anyagok károsítják az erek falát bélelő sejteket és felgyorsítják az erek megkeményedésének (elmeszesedésének) folyamatát. Ha dohányzik, kérje orvosa segítségét a leszokásban!
6. Stressz kezelés
Amennyire csak lehetséges, csökkentse az Önt ért stresszt, alkalmazzon különböző technikákat a meglevő stressz kezelésére! Aludjon eleget, ez is nagy segítséget jelenthet.

Amennyiben Önnek magas a vérnyomása, számos készítmény mellett, Gyógyszertárunkban egyedi receptúra alaján teakeveréket állítunk össze Önnek, a gyógyszeres kezelés kiegészítéséhez.

Minden, amit a magas vérnyomásról tudni kell, itt >>!