Dohányzás

A dohányzás története a Kr. e. 5000–3000 évre nyúlik vissza, amikor is a mezőgazdasági terméket Dél-Amerikában termeszteni kezdték, és a legelső időktől fogva égetés útján, a füstjének a belélegzésével fogyasztották.

A dohány elégetésének gyakorlata hamarosan a vallási rítusok részévé vált, majd az idők során élvezeti cikként kezdték fogyasztani. A cigarettanapjaink talán legveszélyesebb és legtöbb halálos áldozatot követelő legális élvezeti szere (az áldozatok száma Magyarországon évente 28 ezer).

 

A dohányzás leggyakrabban szív- és tüdőbetegségekhez vezet, valamint a szívinfarktus, az agyvérzés, az idült légúti betegség, a tüdőtágulás és a rák (elsősorban a tüdőrák, a gége és a szájüreg  rákos megbetegedése, a hasnyálmirigy-rák), az impotencia valamint az alulfejlett baba kialakulásának jelentős kockázati tényezője.

 

A nikotinfüggőség betegség! A cigarettáról való leszokáshoz több készítmény nyújthat segítséget. Patikánk az alábbiakat ajánlja:

 

  • Nicorette transzdermális tapasz
  • NiQuitin transzdermális tapasz
  • Nicotinelle transzdermális tapasz

 

Az egész világon emberek milliói próbálnak felhagyni a dohányzás káros szenvedélyével. Talán Önnek is sikerülni fog ez az embert próbáló feladat, némi gyógyszeres támogatással. Ma már a gyógyszertárban kapható készítmények mellett az internet is segíti azokat, akik ezt a nagy elhatározást meghozzák.

 

Ide kattintva Ön felmérheti, mennyire erős a fizikai függősége a cigarettától.